Alger på taget – gode råd

alger-paa-taget-algebekaempelse-algebehandling

Det er ikke pænt med grønne alger på taget,
og får de lov til at ligge, kan de danne grobund for mos, der kan skade dit tag.

Luften over Danmark er ikke nær så forurenet, som den var engang, og når klimaet så samtidig bevæger sig i en mere fugtig retning, så skaber det ideelle
betingelser for algevækst. Derfor oplever mange, at deres kun få år gamle tag får algebelægning langt hurtigere end det gamle, der måske havde ligget i 30 – 40 år. Det er ikke tagmaterialerne, der er dårligere, men simpethen et spørgsmål om klimaforandringer og renere luft.

Alger på taget er grimt, men gør ingen skade på taget i sig selv, men får algerne lov til at ligge, så kan de danne grobund for mos. Mos har rødder, som kan trænge ind i revner og sprækker, og dermed give adgang for fugt. Trænger der fugt ind, vil det kunne give skader i form af frostsprængninger, når vinterens kulde sætter ind.

 

Få taget behandlet jævnligt
Algevækst kan komme på alle tagbelægninger – også på glaseret tegl og ståltag, der ellers ikke suger fugt til sig. Det tager typisk bare længere tid, end på et sugende materiale som fibercement eller almindeligt tegl.

Det bedste du kan gøre for dit tag, er at lade en fagmand behandle dit tag med jævne mellemrum, og du skal ikke vente for længe efter, du har fået nyt tag. Gamle belægninger kan godt fjernes, men taget
bliver aldrig så pænt igen, som det var som nyt.

Begynder du behandlingen efter få år og fortsætter hvert eller hvert andet år, så kan du holde dit tag rigtigt flot i en lang årrække.


Får du en fagmand til at stå for rensningen, så har du yderligere den fordel, at han får en god mulighed for at komme tæt på taget, så han kan tjekke, om der er skader, der trænger til udbedring. På den måde kan du sikre dig mod større og langt dyrere skader.


Fagmanden gør det ordentligt
Algebehandlingen virker ikke ens på alle tag, og er også afhængig af vejrforholdene. Det er vigtigt, at der ikke kommer nedbør samme dag som behandlingen foretages, for så risikerer du, at algemidlet bliver skyllet af, inden det har nået at virke tilstrækkeligt. En fagmand kan også forberede dig på, hvor lang tid der går, inden du for alvor kan se resultatet. Nogle gange kan det ses efter få dage, mens der i andre tilfælde kan gå måneder, inden belægningen er helt fjernet fra taget. Det afhænger meget af tagmaterialet og mængden af alger og mos
på taget.

algebehandling-algebekaempelse-aarhus-djusland

Får algerne lov til at ligge, dannes der grobund for mos. Mos kan trænge ind i revner og sprækker, og dermed give adgang for fugt. Trænger der fugt ind, vil det kunne give skader i form af frostsprængninger, når vinterens kulde sætter ind.

Vidste du, at…
du selv kan gøre noget for at forebygge alger på taget. Har du store buske eller træer, der kaster skygge
ind over dele af taget, så vil taget her tørre langsommere. Hvis du
beskærer de store træer, så de ikke længere skygger, giver du taget en hjælpende hånd.

Brug ikke højtryk
Hvis du selv kaster dig ud i at rense dit tag for alger, mos og andet snavs, så må du aldrig forfalde til at bruge højtryksrenseren. Det er en kæmpe fejl mange har begået. Højtryksrenseren spuler vandet med så meget kraft, at det simpethen ødelægger overfladen på taget, og så er der for alvor risiko for, at mos kan trives på dit tag. Højtryksrenseren er effektiv, men på taget, gør den langt større skade end den gør gavn.

Læs også:

Do You Want To Boost Your Business?

drop us a line and keep in touch